Направи си сам градинско езеро в 5 стъпки

юни 6, 2017Двор и Градина0 коментари

Вероятно много хора ще ти обяснят колко скъпо и трудно за поддържане удоволствие е дори и малкото градинско езерце. Ние от Идейница искаме да докажем, че не е точно така. Необходими са доза усилия, въобръжение и най-вече желание. А за варианта на градинско езеро, който сме избрали да ти покажем, дори не са необходими скъпи строителни материали. Увери се сам!

Необходими материали

За да направиш градинско езеро, подобно на това на снимката, са необходими следните материали:

  • Пластмасов контейнер

Може да бъде кутия, корито или каквото друго имаш под ръка. Най-добре е да се използва квадратна или правоъгълна форма, за да може аранжировката от снимките да се пресъздаде. Големината на съда е определяща за това колко от следващите материали ще са ти необходими за реализацията на твоето градински езеро.

  • Камъни и подходяща растителност за езерото

Добре е камъните да бъдат с различна големина, форма и цвят, за да се постигне естествен ефект. Нека растителността не те плаши, вече има голямо разнообразие от растителност за водно езеро, която ще внесе допълнителен уют, без да изисква специални грижи. Отлично допълнение са и соларните фонтани.

  • Бетонни блокчета

Избери плоски бетонни блокчета, които може да боядисаш в интересен нюанс за повече изразителност.

  • Малки камъни за украса около езерото

Последните щрихи по твоето градинско езеро може да добавиш с по-дребни камъни.

  • Основни градински инструменти

01

Първа стъпка в изграждане на градинското езерце е изкопаването на  подходяща дупка на избраното място. Размерите на дупката трябва да са подходящи за съда, който ще е основата на езерото.

02

На добре изравнената дупка поставяме пластмасовия контейнер

03

Вече може да се подредят камъните и растителността/ соларния фонтан, ако са предвидени такива.

04

Поставяме бетонните блокчета по ръба на контейнера, така че да покрива ръба. Най-хубавото е, че така поставени блоковете позволяавт лесното почистване на езерцето и повторното му аранжиране. Там, където остава място между блоковете, може се запълни с по-дребни камъчета

05

Остана да аранжираш по твой вкус около градинското езерце И ГОТОВО!
Сподели с приятел, ако идея ти харесва!