Жълт акцент в интериора, защо не?

юли 28, 2017Дом0 коментари

Жълто – цветът на лятото, слънцето и златото. Психолозите твърдят, че жълтият цвят помага да подобрим концентрацията и мисленето си. Кара ни да бъдем жизнерадостни и да гледаме по-оптимистично на живота. Според дизайнерите жълтият цвят придава характер и жизненост на помещението, озарява го без оптически да го стеснява. И въпреки всички ползи на жълтия цвят в интериора, рядко може да намерим интериорно решение в жълто. Може би защото този цвят се счита за твърде смел. Нека разгледаме някои приложения на жълтия цвят в интериора и да се опитаме да развенчаем този мит.

Идеи за жълт акцент в интериора

Избери жълт акцент в интериора като боядисаш стена или част от стената в наситен жълт цвят. Отличен избор ако искаш да озариш стаята и да внесеш весело настроение
Съхранение на велосипед
Привържениците на пастелните тонове могат успешно да освежат стая като поставят една основна мебел в жълт цвят като диван или фотьойл например.
Използвай комбинацията между килим и завеси в жълт цвят или с жълт акцент и няма как да сбъркаш!
Съхранение на велосипед
Най-елегантното решение да освежиш интериора с жълт акцент (а може би и най-евтиното) е да използваш жълти възглавници за леглото или дивана.
А за по-смелите от вас можем да предложим не просто акцент в жълто, а интериорно решение с основен цвят жълто.
Съхранение на велосипед

Разгледай галерията с всички идеи за жълт акцент в интериора

Източници за снимките: Google & Pinterest