Ниша в банята – 11 идеи за вдъхновение

юни 30, 2017Дом0 коментари

Предимствата на ниша в банята са безброй. Въпреки че може да се види най-често там, където има вана, изграждането на ниша е съвсем подходящо и за душ кабини. Една най-обикновена ниша позволява много повече пространство за козметични продукти и вече няма да имаш нужда да търпиш нестабилните ъгли за баня, които винаги се вписват трудно в общата картинка. В допълнение, при изграждането на ниша в банята всеки може сам да избере дизайна според своя вкус и своите нужди. Цветове, материали, размери – всичко опира до теб, твоите желания и конкретната баня, където ще се изгражда нишата. А крайният резултат може да бъде наистина впечатляващ! Може би най-голямото предимство на нишите е, че поради тяхната простота и многостранност, те изглеждат напълно естествени и красиви във всеки вид баня.

Особености при изграждането на ниша в банята

  • При вертикални ниши, избери стъклени рафтчета. Това ти гарантира повече място, а и придава повече чар.
  • Избери как да разположиш нишата, така че да се достига с лекота от всички членове на семейството. Това е особено важно, ако банята се ползва и от деца.
  • За повече стил избери плочки за нишата тип мозайка, като сложиш същите и за пода. Друго предимство на плочките тип мозайка е това, че не изискват сложно напасване на тесни пространства като нишите. Изграждането на ниша със стандартните по размер плочки изисква опит, време и много рязане на плочки. Но крайният резултат може и да не ти се хареса. Плочките тип мозайка определено могат да спестят време и разочарование.
  • Преди да избереш височината на нишата или растоянието между рафтовете, разгледай опаковките на козметичните продукти, които използваш най-често и съобрази размерите на нишата с размерите на опаковките. Това се отнася не само за височината, но и за дълбочината на нишата.
  • Ниша в банята може да бъде изградена и в пространството около тоалетната чиния или мивката. Така си осигуряваш прекрасно пространство, което може да се декорира с дребни аксесоари. И същевременно да служи за допълнително място за съхранение.
Предимствата на това да имаш ниша във банята са много. Вариантите за да си направиш ниша са още повече. За това и ние от Идейница ти препоръчваме да се се замислиш на тази чудесна идея и ти предлагаме 11 идеи за вдъхновение.