Деко възглавница за градински мебели

сеп. 18, 2017Направи си сам0 коментари

Няма нищо по-прекрасно от външна част, която да използваме за отмора след тежък ден. Особено през лятото, когато сутрините и вечерите търсим поне малко хлад.  Кой не иска да се настани в удобнотп кресло с чаша топла напитка сутрин или чаша студено питие вечер? Градинските мебели задължително изискват доза практичност тъй като са на открито. Силно слънце през деня, изненадващи бури с дъжд и вятър, сутрешна роса, прах, домашни любимци. Всичко това влияе на нашите градински мебели. За да спестиш време от грижите и да се наслаждаваш спокойно на почивката, ние от Идейница ти предлагаме интересен вариант за възглавница за градински мебели, който можеш да изработиш сам съвсем лесно. За изработката се използва завеса за баня, което гарантира суха вътрешност на възглавницата и лесната й подръжка. А и от една завеса за баня може да направиш 3-4 възглавници.  Изгледай видеото. Прочети подробните обяснения как да изработиш възглавницата веднага след видеото и се захващай. И, разбира се, ако идеята ти хареса, сподели с приятели!

Необходими материали

За да направиш възглавница за градинска мебел ти трябват следните материали:

 • завеса за баня
 • подходящи игла и конец
 • топлийки (или друго подходящо за фиксиране на плат)
 • ножица
 • пълнеж за възглавницата

Подробно описание на стъпките за направа на деко възглавница за градински мебели:

 1. Избираме размера на възглавницата според пълнежа, който е предвиден.
 2. Изрязваме предната страна на възглавницата от завесата за баня. Необходимо е да предвидим по 3 см допълнително от всяка страна.
 3. Останалата част от завесата сгъваме на две, за да изрежем материал за задната част на възглавницата. Трябва да изрежем две парчета със следните размери: По широчина: ширината на пълнежа + 3см По дължина: дължината на пълнежа, разделена на две + 10 см
 4.  Дългата страна прегъваме с 1 см и внимателно минаваме с ютия докато се получи ръб. Прегъваме още веднъж с 1см и отново заглаждаме.
 5. Зашиваме прегънатия ръб по цялата дължина (може и да залепите с подходящо лепило). Стъпка 4 и 5 трябва да се повторят и за другото парче, което ще използваме за гръб.
 6. На този етап трябва да имаме 3 парчета: едно предно и две задни. Напасваме предното парче с лицевата част към нас, а задните с опаковата част към нас. Така лицевата част на трите парчета ще се срещне и ще сме готови да преминем към зашиването.
 7. Фиксираме с топлийките всички парчета плат заедно.
 8. Зашиваме (или залепяме) по краищата на приготвения модел. За да има по-добър завършен вид препоръчваме да изрежеш ъгълчетата.
 9.  По желание може да се зашият копчета както е показано на видеото.
 10. Остава да сложим пълнежа и да се наслаждаваме на непромокаемата възглавница за градински мебели.