Купа от есенни листа

окт. 6, 2017Направи си сам, Свободно време0 коментари

Нека отдадем нужното внимание и любов към есените цветове и да ги пренесем у дома с интересна и полезна декорация. Използването на естествени материали за украса има своите ползи – спестява средства а и придава чар и уюут. Особено ако може да запазим част от отиващата си есен през студените зимни дни. Именно такава е идеята на предложения вариант за купа от есенни листа. 

Кратка разходка из гората или близкия парк през уикенда и вече имаме почти всичко необходимо за изработването на този интересен аксесоар. Ето и всички необходими материали: есенни листа, лепило на водна основа, четка за лепило, балон и лак за финиш (пожелание). Времето за изработване зависи от типа на лепилото, което ще използвате. В най-добрия случай ще ви отнеме по-малко от два часа. А ако имате деца и искате да ги включите в това занимание със сигурност много ще се забавляват. Ето трите стъпки за изработването на купа от есенни листа.

 

01

Надуваме балона и го поставяме в подходяща купа, за да не се мести по време на работа. Намазваме повърхността с лепило.

02

Започваме да поставяме листата едно по едно като намазваме всяко обилно с лепило. Добре е да поставите два-три слоя листа в дъното, за да имаме по-стабилна купа. Добре е листата да бъдат от един и същи вид и да не са твърде сухи, за да не се начупят. Най-добре е да се измият и подсушат предварително.

03

Подредете всички листа и оставете да изсъхне поне час. След като сте се уверили, че лепилото е сухо, спуснете внимателно балона. Не е проблем ако листата се свиват при спускането, те лесно ще въстановят желаната форма, стига лепилото да е добре изсъхнало. Лакирате с лак за по-голяма издържливост.

Вашата купа от есенни листа е готова!