Къща за котки – лесен направи си сам проект

юни 5, 2017Направи си сам

Котките обичат да се уединяват. За нещастие на своите човеци, уединението се случва най-често в гардероба. И това си личи по дрехите. Позната картинка, нали? Котките също се нуждаят от комфорта на самостоятелно жилище. Това отдавна са разбрали и производителите на аксесоари за домашни любимци. Разнообразието от къщи за котки е голямо, дори за малък пазар като българския.

До колко обаче твоя любимец ще хареса закупената къща за котки е друг въпрос. Има стотици снимки и клипове из интернет, показващи ядосани хора, платили за скъпата къща за котки с куп екстри. А в крайна сметка котката избира някой изоставен кашон или кутия, където да се свре на спокойствие. Такива са си, своенравни. За това от Идейница решихме да споделим една интересна идея за къща за котки, която може да се направи с подръчни материали и то за нула време.

Необходими материали

За да направиш къщата за твоето коте са необходими следните материали:

  • Стара тениска
  • Кашон с подходящ размер
  • Лепило (не е задължително)

01

Започваме с тениската. Най-добре би било да направиш къща за твоето коте от тениска, която то вече харесва и с която вече е свикнало.

02

Сега е ред да свием капаците на кашона на вътре (може разбира се и да ги отрежеш). Напъхваме кашона в тениската, като яката, която ще се явява вход за твоята къща за котки, остава към отворената част на кашона. След което опъваме тениската и залепваме краищата от задната страна на кашона, а ако тениската позволява, може просто да се завърже и така си спестяваш стъпката с лепенето.

03

Постави готовата къща за котки на предварително подготвеното място. И чакай. Котките може да бъдат своенравни. Не се сърди на твоето коте, ако не хареса веднага къщата за котки. Когато най-малко очакваш, ще видиш твоя домашен любимец вътре.

Остава и котката, и ние
да се насладим на добре свършената работа