5 идеи за употреба на стари калъфки за възглавници (Видео)

авг. 16, 2017Направи си сам0 коментари

Чудиш се какво да правиш със спалното бельо? Ако все още поне калъфките за възглавници са здрави и са запазили красивите си цветове, въпреки многобройните пранета, разгледай следните 5 идеи за употреба на стари калъфки за възглавници от brightside.me

Идея 1 Чанта за пазар

Първата идея е чанта за пазар. Доста лесно идея всъщност, отрязваш двата края на правоъгълната възглавница като оставиш средата за дръжка.

Идея 2 Торба за събиране на дрехи за пране

За тази идея не се налага да се шие или реже нищо. С подходящ обръч оформяш гърлото на торбата от калъфката. Закачаш на стената и торбата за събиране на дрехи за пране е готова. Доста практично защото когато е празна не заема място, а можеш и да я переш редовно.

Идея 3 Детска рокля

Тази идея изиксва малко шивашки умения, но нека това не те плаши. Крайния резултат си го бива. Избери калъфка за възглавница с красива щампа или ефектни цветове. Отрежи съвсем малко от двете по-къси страни на калъфката ( или разший шева ).  Това ще определи дължината на роклята, тъй като ще използваме калъфката по дългата й страна. Прегъни на две и изрежи равномерно място за раменете от късата страна. Остана с малко шиене да се оформи място, през което с безопасна игла прекарваш панделката и роклята е готова за носене. (виж видеото по-долу за повече подробности)

Идея 4 Възглавница за шезлонг

Отлична идея за шезлонг или възглавници за пода. За целта ти трябват няколко калъфки, зашити заедно по дългата им страна. Броя на калъфките ще определи и дължината на крайния продукт. След като пришиеш всичко, сложи възглавници във всяка калъвка и използвай на воля!

Идея 5 Плик за прибиране на дрехи

Използвай калъфки с ширина равна или по-голяма от тази на закачалка. Направи малък разрез в средата на по-късата страна на калъфката и разший противоположния шев (или отрежи ако ти е по-лесно). Пъхваш окачената дреха в калъфката и окачваш в гардероба!