5 идеи за съхранение на велосипед

юни 3, 2017Направи си сам

Всеки собственик на велосипед е срещал поне веднъж трудности при съхранението на любимото превозно средство. Нека признаем, удоволствието от карането на колело, приключва щом трябва да го приберем вкъщи, готов за следващото излизане. Още повече, че в България ползването на велосипед е ограничено поради неподходящо време между 6 и 8 месеца в годината. Така нареченото „зазимяване“ като че ли е по-лесната част. Почистваш и прибираш колелото веднъж и го изкарваш напролет. Какво да правим обаче когато трябва да ползваме нашия велосипед всеки ден и живеем в малък апартамент? Или нямаме достатъчно място в гаража да поберем велосипедите на цялото семейство. Трябва ли липсата на подходящо място за съхранение на велосипед да ни откаже от удоволствието на придвиждането на две колела? Нашият отговор е НЕ! Почерпете малко опит от представените 5 идеи за съхранение на велосипед

PARKIS – Иновативна система за вертикално съхранение на велосипеди. Системата позволява повдигане на колелото без никакви усилия и съхранението му в гараж, на балкона, дори в апартамент.

За да имате тази система у дома ще ви трябат около 700лв, без цена за доставка. Вижте следващите предложения, които може да направите сами със значително по-малък бюджет.

С подходящи куки на стената може лесно да си направите сами удобна поставка за съхранение на велосипеда във вертикално положение. Доста удобен вариант ако го използвате в гараж, където може лесно да приплъзнете предната гума на велосипеда по стената и с едно движение да закачите велосипеда. За да използвате тази възможност в апартамент, трябва да предвидите подходяща подложка на стената, коят лесно да се почиства. Не е подходящо при малки деца или домашни любимци, тъй като велосипедът не е застопорен.

Съхранение на велосипед

Тук отново имаме идея за вертикално съхранение на велосипеди, но вместо куки, има направена допълнителна площ за съхранение над колелата. Те от своя страна висят закачени на метален прът, което е добра идея ако наблизо има деца или домашни любимци, тъй като велосипедите няма опасност да паднат. Отлична идея за съхранение на велосипеди на балкон или малка тераса, защото позволява да се сложи допълнително покривало, което лесно ще се спуска и вдига и ще предпазва велосипедите от неблагоприятните атмосферни условия.

Следващото ни предложение за съхранение на велосипед може да изработите буквално с подръчни материали. Много подходящо за гараж и лесно за работа, само повдигате колелото за рамката и го закачвате на предварително застопорените планки. Може да усложните малко идеята като добавите прост механизъм за заключване на колелото, например с велкро лента.

Съхранение на велосипед

Ако пък имате двор, но все пак няма гараж, където да приберете колелата, то тази идея е точно за вас. Мини гараж за велосипеди със заключване за повече сигурност. Чудесна идея за направи-си-сам майсторите. Времето, което ще вложите в изработването на този малък гараж няма да е малко, но определено си заслужава, защото при правилна поддръжка може да се ползва много години, включително и за друго освен за съхранение на велосипеди.