Плетивото на една кука е изкуство, което все по-малко хора владеят. Малцина помнят уроците на своите баби или майки, а тези, които помнят, не се захващат да плетат често. Къде от липсата на време, къде от липсата на интерес, защото красивото плетиво на една кука изисква много труд, а после остава скрито някъде из шкафовете. Ние от Идейница ти предлагаме лесен вариант да намериш едно по-различно приложение на плетивото на една кука само в няколко лесни стъпки.

За да стигнем до крайния резултат посочен на следващите снимки ни трябват следните материали: 6 бр. каренца или друго сходно плетиво на една кука, лепило, четка, прозрачно домакинско фолио, 3 бр. балони.  Плетката и размера на каренцата не са от значение. Може да се използват стари каренца или да изплетеш специално за подносите, но трябва да бъдат с кръгла форма. По отношение на избора на лепило, вариантите са много, като най-добре е ако имаш нещо под ръка. За предпочитане е лепилото да позволява в последствие подносите да може да се почистват с вода, но в крайна сметка избора на лепило зависи от предвидената употреба на подносите.

И така, да се захващаме за работа.

Правите подноси са по-лесната част. За тяхната направа е необходимо да поставите карето върху домакинското фолио и да намажеш с лепило карето. След като започне да хваща (което зависи от типа лепило и атмосферните условия), премахваме внимателно фолиото и оставяме карето да стегне напълно. И така за всички карета, които искаме да използваме за прав поднос.

За каретата, на които ще придадем обла форма, ще използваме надуваеми балони, вместо домакинско фолио. Повтаряме всички стъпки описани по-горе, а когато дойде време да махнем балона е необходимо само да го спуснем внимателно. Най-хубавото при ползването на балони е че така можем сами да изберем големината на подноса. Друго, което допълнително може да изберем е да боядисаме вече готовите подноси в някакъв цвят за повече разкош.

Ето как изглежда и крайния резултат от шестте каренца.
 Остава да използваш по твой вкус.