Табела с номер от винтове

юни 9, 2017Свободно време0 коментари

Да си направиш сам табела с номер от винтове може да звучи налудничаво. Освен ако нямащ останали куп винтове и пърче дъска. Защото ти трябва горе-долу толкова за да си направиш сам табела. Ако сме привлякли вниманието ти, прочети, опитай и сподели!

Необходими материали и инструменти

  • отвертка
  • винтове от неръждаема стомана
  • дървена дъска
  • дрелка
  • лак или боя (не е задължително)
  • програма за електронни таблици (Excel, Open Office)
Важна част от изработването на твоята табела с номер от винтове е подготовката на шаблон. Малко работа на компютъра спестява много време в опит и грешка да постигнем желания резултат.

За да направиш шаблон е необходимо първо да измериш главата на винтовете и да направиш големината на клетките на електронната таблица със същия размер. След това отбелязваш с малката буква „о“ онези клетки, с които ще изпишеш необходимата цифра. Внимание, всички клетки трябва да бъдат центрирани по хоризонтала и вертикала. Остава да отпечаташ на лист хартия и да го залепиш върху предивденото парче дърво, за да не се мести докато работиш. Шаблон може да направиш и на ръка с линия и молив, ако така ти е по-лесно

 

Както казахме по-рано, целта на шаблона е да знаем къде да завиваме винтовете. За това с малко пиронче направи дупки на всяко малко „о“, след това махни листа и уголеми дупките с дрелка.
Съхранение на велосипед
Остава да завинтиш всички винтове по местата! Всички винтове трябва да са на една височина, а колкото по-малко са завинтени, толкова повече триизмерен ефект ще има щом табелата я освети светлина.

Различните форми, цветове и големина на избраните материали ти гарантират уникален проект за табела с номер от винтове, така че експериментирай смело. Ето няколко готови идеи.